Selçuklu Belediyesi okul dışı öğrenme ortamlarında yürüttüğü başarılı faaliyetlerle eğitim çağındaki çocukların yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlarken onlara yeni ufuklar açmaya devam ediyor. Çocukların öğrenme sürecinde değerli bir yere sahip olan ve Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları (SETAP) kapsamında faaliyetlerini sürdüren okul dışı öğrenme ortamlarında yarı devir sona erdi.
Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi, Sille Tabiat Okulu, Hatice Hatun Çocuk Mektebi, Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Trafik Eğitim Parkı, KOP ve Yeni Kuşak Çocuk Kütüphaneleri ile okul dışı öğrenme ortamlarında yapılan etkinliklerle devir boyunca binlerce öğrencinin hayatına dokunuldu. Bu yıl kıymetli bir farkındalığa daha imza atılarak dış mahallelerdeki öğrenciler için de etkinlikler düzenledi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da her fırsatta buralardan eğitim alan öğrencilerle bir ortaya gelirken, yürütülen çalışmalara büyük ehemmiyet ve dayanak verdi.
Okul dışı öğrenme ortamları içerisinde yer alan Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi’nden birinci eğitim devrinde 2 bin 916, Sille Tabiat Okulu’ndan 3 bin 43, Hatice Hatun Çocuk Mektebi’nden 132, Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nden bin 91, Trafik Eğitim Parkı’ndan 2 bin 675, Çocuk Kütüphanelerinden 8 bin 109 olmak üzere toplam 17 bin 966 öğrenci faydalandı
Başkan Pekyatırmacı,“ Okul dışı öğrenme ortamlarımız ile donanımlı bir kuşak inşa ediyoruz”
Selçuklu’da okul dışı öğrenme ortamlarının SETAP çatısı altında uzun yıllardır faaliyetlerini muvaffakiyetle sürdürdüğünü söz eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“ Çocuklarımız oluşturduğumuz bu eğitim ortamlarında sorun çözme, eleştirel düşünme ve tesirli bağlantı marifetlerini geliştiriyorlar. Kendilerini geliştirirken geleceğe daha nitelikli bir formda hazırlanan çocuklarımız hayatları boyunca onlara rehberlik edecek donanımlar kazanıyor. Selçuklu Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamaktan, onları geleceğe en hoş biçimde hazırlamaktan büyük bir memnunluk duyuyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerini tanımalarını, bilgi ve hünerlerini geliştirmelerini, ziyanlı ortamlardan uzak durmalarını, kendilerine, ailelerine, milletimize ve insanlığa yararlı bireyler olmalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Faydalı bir kuşağın temelini atma yolunda; ulusal ve manevi bedellerine bağlı, okuyan, düşünen, araştıran, tasarlayan, üreten, tarihini ve medeniyetini tanıyan, yaşadığı çağın farkında olan ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarına öncülük edebilecek, kıymetlerine sahip çıkan bir kuşak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu noktada okul dışı öğrenme ortamlarımız bu hedefi gerçekleştirmekte bizim için kıymetli ve bedelli bir araç. Birinci eğitim periyodu boyunca çocuklarımızın en uygun halde eğitim almaları için özveriyle çaba gösteren eğitmelerimize, itinayla derslerimize katılan öğrencilerimize ve her vakit takviyesini hissettiğimiz ailelerimize teşekkür ediyorum. Bu oluşumda birlikte yol yürüdüğümüz Vilayet ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğümüze ve İlçe Müftülüğümüze de takviyelerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı