Mevlana Türbesi ardı ve Ali Ulvi Kurucu Caddesi ortasında bulunan 100 bin metrekarelik alanda Türkiye’nin en büyük dönüşüm projelerinden birisini gerçekleştirdiklerini kaydeden Lider Altay, “Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Konya’ya gelen ziyaretçilerin bütün gereksinimlerini giderebilecekleri, toplumsal donatı alanları ve ticaretleriyle birlikte yeni bir merkez ortaya çıkacak. Kentimize iyi olsun” dedi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Burada aslında Konya Modeli Belediyeciliğin bir yansımasını görüyoruz. Darülmülk Projesi kapsamında inşallah kentimize gelen tüm ziyaretçilere yönelik yerler ortaya çıkacak. Bu çalışmaların kentimize, ülkemize güzel olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Türkiye’nin en büyük ihya projelerinden Darülmülk Projesi’nin en kıymetli ayaklarından biri olan ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Türbe Ardı Kentsel Yenileme Projesi’nde çalışmalar başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlana Türbesi gerisinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek son durum hakkında bilgi aldı.

“KARATAY BELEDİYEMİZLE TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJELERİNDEN BİRİSİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

İnceleme sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren Lider Altay, Darülmülk Projesi kapsamında Konya’nın kadim tarihini ortaya çıkarmak için çok ağır halde çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Mevlana Türbesi gerisi ve Ali Ulvi Kurucu Caddesi ortasında bulunan 100 bin metrekarelik alanda Karatay Belediyesi ile Türkiye’nin en büyük dönüşüm projelerinden birisini gerçekleştirdiklerini kaydeden Lider Altay, “Kamulaştırma çalışmaları Karatay Belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Projelerin onayları tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi olarak bu projeye başladık. Şu anda hem tarihi yapıtların onarımları hem de arastanın çalışmalarına başlandı. İnşallah bahar aylarıyla birlikte çabucak Mevlana Türbesi yanındaki Mevlevi Dergahı’nın imaline da başlamış olacağız” sözlerini kullandı.

KONYA’NIN KALBİNDE DEĞERLİ BİR PROJE

Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Konya’ya gelen ziyaretçilerin bütün muhtaçlıklarını giderebilecekleri, toplumsal donatı alanları ve ticaretleriyle birlikte yeni bir merkez ortaya çıkacağını lisana getiren Lider Altay, “Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yapacağımız Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi’yle birlikte Konya’nın kalbindeki bu değerli proje tamamlanmış olacak. Konya’da her vakit söz ettiğimiz üzere, birlikte çalışma kültürünün kente çok değerli kazanımları var. Bu proje de onun en hoş örneklerinden birisi. Ben projeye dayanaklarından ötürü Karatay Belediye Liderimiz Hasan Kılca ve grubuna teşekkür ediyorum. İnşallah bahar ayından itibaren buradaki proje kapsamındaki işlerin yükseldiğine şahitlik etmiş olacağız. Kentimize iyi olmasını temenni ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

“BURADA KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİN BİR YANSIMASINI GÖRÜYORUZ”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kentsel yenileme alanı olarak ilan edilmesinden sonra Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte burada yeni bir çalışma başlamıştı. Proje çalışmalarımız bitti, artık inşaat çalışmalarına başladık. Hem Büyükşehir Belediyemizin yapacağı hem belediyemizin yapacağı birçok kentsel yenileme binaları mevcut. Burada aslında Konya Modeli Belediyeciliğin bir yansımasını görüyoruz. Darülmülk Projesi kapsamında inşallah kentimize gelen tüm ziyaretçilere yönelik yerler ortaya çıkacak. Bu çalışmaların kentimize, ülkemize iyi olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı