Bornova Belediyesi’nin Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlediği Arıcılık Eğitimi başladı. İştirakçilerin şuurlu ve sürdürülebilir arıcılık yapmalarını teşvik eden eğitim sonunda, kursiyerlere arı kovanı ve arıcılık gereçleri armağan edilecek.

Bornova’da Lider Ömer Eşki liderliğinde, son bir yılda sertifikalı ana arı yetiştiriciliği eğitimi, bal dağıtımı ve lavanta ekimi üzere projelerle arıcılığın geliştirilmesi için değerli adımlar atıldı.

 

9. sefer düzenlenen Arı Yetiştiriciliği Eğitimi, Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde başladı. Üç ay sürecek bu kapsamlı eğitim, Ziraat Yüksek Mühendisi Üzeyir Karaca tarafından veriliyor. Eğitim, arıcılığa ilgi duyan vatandaşlara hem teorik hem de pratik bilgiler sunarak şuurlu ve sürdürülebilir bir arıcılık anlayışı kazandırmayı hedefliyor. Eğitimi muvaffakiyetle tamamlayan iştirakçiler, başlangıçlarını kolaylaştırmak hedefiyle arı kovanı ve arıcılık gereçleri ile desteklenecek.

 

Başkan Eşki: “Doğa ve lokal üretim önceliğimiz”

 

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, belediye olarak doğayı müdafaa ve mahallî üretimi destekleme misyonuyla arıcılık üzere projelere büyük kıymet verdiklerini vurgulayarak, “Doğanın en değerli çalışanları olan arıların korunması, sürdürülebilir tarım ve tabiat dostu üretim için vazgeçilmez bir ögedir. Bu nedenle arıcılığı teşvik ederek hem lokal iktisada hem de etrafımıza katkı sağlamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Son 1 yılda neler yapıldı?

 

Bornova Belediyesi, geçtiğimiz yıl arıcılık alanında pek çok yenilikçi projeye imza attı:

Sertifikalı Ana Arı Yetiştiriciliği: İlk sefer düzenlenen bu eğitim, uzmanlaşmış arıcılar yetiştirmeyi hedefledi.

 

Kent Marketlere Bal Dağıtımı: Belediyenin arılığından elde edilen ballar muhtaçlık sahipleriyle buluşturuldu.

20 Mayıs Dünya Arı Günü Aktifliği: Arıcıların bir ortaya geldiği aktiflikte, 1000 adet lavanta fidesi dağıtıldı.

Bitki Ekimi ile Bal Randımanı Arttırıldı: Kayadibi Mahallesi’nde lavanta, süpürge çalısı ve kekik üzere arıların sevdiği bitkiler dikildi.

Teknik Takviye ve Danışmanlık: Kursiyerlere yönelik yerinde kovan ziyaretleri, arı hastalıklarına dair eğitimler ve 7/24 WhatsApp danışmanlık hizmeti sağlandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı