Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum ve kuruluşlara yönelik birinci yardım eğitimlerine sürat kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 2024 yılında Büyükşehir tarafından 9 bin 361 şahsa birinci yardım eğitimi verildi.
BESLENLME VE DİYABET BİLGİLENDİRMESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum ve kuruluşlara yönelik birinci yardım eğitimlerine devam ediyor. 2024 yılında Büyükşehir tarafından genel birinci yardım ve sertifikalı temel birinci yardım olmak üzere toplamda 9 bin 361 bireye birinci yardım eğitimi ve hayati kıymet taşıyan otomatik kalp şok aygıtı (OED) eğitimi verildi. Eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak alanında uzman eğitmenler tarafından anlatılırken tekrar yıl içinde belli vakitlerde düzenlenen halk sıhhati eğitimleriyle de vatandaşa beslenme ve diyabet üzere mevzularda bilgilendirme yapıldı.
İLK YARDIMCI KİMLİK KARTI VERİLDİ
Sağlık ve Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sıhhat İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı hemşireler tarafından gerçekleşen eğitimlerde; “Temel Ömür Desteği”, “Tam Tıkanmalar” (Solunumum büsbütün durması-Heimlich manevrası), “Yaralanmalar”, “Hayvan Isırmaları”, “Kırık-Çıkık-Burkulma”, “Sıcak Çarpması”, “Kanamalar”, “İlkyardım”, “Kalp Krizinde Birinci Yardım”, “Zehirlenmeler ve “Taşıma Teknikleri” üzere hususlar uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan imtihanda başarılı olan iştirakçilere 3 yıl geçerliliği olan “İlk Yardımcı Sertifikası” ve “İlk Yardımcı Kimlik Kartı” verildi.
HEM TEORİK HEM DE UYGULAMALI EĞİTİMLER
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sıhhat İşleri Şube Müdürlüğünce Kocaeli genelinde vatandaş ile iç içe olan toplu taşıma çalışanları başta olmak üzere pek çok mahalle ve kuruma sertifikasız halk sıhhati eğitimi de verdi. Eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim hemşireleri tarafından anlatıldı.
İLK YARDIM ÖĞREN, HAYAT KURTAR
Büyükşehir, verdiği birinci yardım eğitimleri ile bireyleri günlük hayatta yaşanabilecek acil durumlara müdahaleye hazır hale getiriyor. Yapılan bilimsel çalışmalara nazaran kazalarda meydana gelen can kayıplarının yüzde 10’unun birinci 5 dakika içerisinde, yüzde 45’inin ise birinci 30 dakika içerisinde meydana geldiği belirlendi. Bu da gösteriyor ki; gerçek, aktif ve vaktinde sağlanacak birinci yardım uygulamaları ile birçok can kaybının önüne geçilebilir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı