Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kısmı öğretim elmanı Araştırma Vazifelisi Dr. Burcu Palas’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Peroksimonosülfat ile Desteklenen Elektrokoagülasyon Prosesinde ve Grafen Oksit- Katmanlı Çift Hidroksit Katalizörler Varlığında Gerçekleştirilen Fotokatalitik Oksidasyonda İşletme Şartlarının Optimizasyonu ve Güç Verimliliği Analizi” başlıklı proje TÜBİTAK 1002-A Süratli Dayanak Modülü kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje yürütücüsü Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kısmı öğretim elmanı Arş. Gör. Dr. Burcu Palas’ı makamında ağırlayarak tebrik etti. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü, öncü araştırma üniversitemizde oluşturduğumuz örnek bilim üretme ekosistemimiz meyvelerini vermeye devam ediyor. Üniversitemizde bir kültüre dönüştürerek sürdürülebilir bir pozisyona kavuşturduğumuz araştırma geliştirme, inovasyon, proje ve yayın sayılarımız her geçen gün daha ileri düzeye ulaşıyor. Bilim insanlarımız, araştırma üniversitesi etiketi ile daha nitelikli araştırmaları ve projeleri bilim dünyasına ve literatüre kazandırıyorlar. Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kısmı öğretim elmanı Ar. Gör. Dr. Burcu Palas ve takımı tarafından insan ve etraf sıhhatinin korunmasına yönelik yenilikçi bir bakış açısıyla hazırlanan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Hocamızı ve grubunu tebrik ediyor, çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum” diye konuştu.
Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Arş. Gör. Dr. Burcu Palas ise “Proje kapsamında etraf dostu elektrokimyasal ve fotokatalitik atıksu arıtım proseslerinde model antibiyotik olarak seçilen sülfametazinin masrafımı gerçekleştirilmekte ve arıtım formüllerinin güç verimlilikleri karşılaştırılmaktadır. Atıksularda bulunan kirleticiler, fotokatalitik aktivitesi yüksek grafen oksit katmanlı çift hidroksit hibrit fotokatalizörler kullanılarak sudan uzaklaştırılmaktadır. Projede yer alan lisans bursiyerleri ile genç araştırmacıların yetiştirilmesine katkıda bulunulması amaçlanmıştır. Proje çalışmaları ile farmasötik unsurlar üzere kalıcı organik bileşiklerin etraf dostu ve yenilikçi kompozit katalizörler ve atıksu arıtım sistemleri kullanılarak sudan uzaklaştırılması ile insan ve etraf sıhhatinin korunmasına katkı sağlanması planlanmaktadır.” dedi.
Yürütücülüğünü Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kısmı öğretim elmanı Arş. Gör. Dr. Burcu Palas’ın yaptığı projede Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kısmı öğretim üyesi Prof. Dr. Gülin Ersöz ise araştırmacı olarak yer alıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı