Araştırma üniversitesi statüsü ile çalışmalarını daha nitelikli bir konsepte taşıyan Ege Üniversitesinde laboratuvarın fiziki ve teknik altyapıları yenilenerek güçlendirildi.

Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğüne Türkiye’nin Ulusal Teknoloji Atağı vizyonu ve 12. Kalkınma Planı maksatları kapsamında bilim ve teknoloji öncelikli araştırma geliştirme faaliyetlerine devam eden Ege Üniversitesinde laboratuvarların alt yapısı yeni jenerasyon aygıt ve teknolojilerle donatıldı. Yürütülen çalışmalar sonucunda birçoğu tematik olmak üzere binin üzerinde eğitim ve araştırma laboratuvarı daha aktif bir ekosisteme kavuştu. Bu çalışmalar ve yatırımlar hem bilimsel araştırmalara hem de Ar- Ge ve inovasyon içerikli yenilikçi ve teşebbüsçü faaliyetlere de yansıdı.

Araştırma geliştirme ve inovasyon öncelikli çalışmalarda güçlü bir laboratuvar alt yapısının son derece değerli olduğunu vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Tam akredite, öğrenci odaklı, sıhhat temalı araştırma üniversitemizi daha ileriye taşımak ismine ülkemizin geleceğine katkı sunacak çalışmalarımıza büyük bir uğraş ve motivasyonla devam ediyoruz. Oluşturduğumuz bilim üretme ekosistemi içerisinde bilimsel araştırmalarımızı ve yenilikçi projelerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Kısa müddet sonra 70’inci yılını kutlayacağımız esaslı bilim çınarımızın daha da büyümesi ve ileriye gitmesi için bir yandan fiziki ve teknik altyapımızı güçlendirirken öbür yandan da Ulusal Teknoloji Atılımı vizyonu ve 12. Kalkınma Planı gayeleri kapsamında değerli projelere daima birlikte imza atıyoruz. Ülkemizin geleceğin dünyasında global bir teknoloji üssü haline gelmesi ve teknoloji ihracatını artırması için bölgenin birinci üniversitesi olarak bilimsel gücümüzü seferber ediyoruz.” diye konuştu.

“Üniversitemizde aktif işleyen bir araştırma ve yenilik ekosistemi oluştu”

Ege Üniversitesinde laboratuvarların altyapısına yönelik kıymetli çalışmalar yürüttüklerini söz eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Fiziki ve bilimsel alt yapımızı güçlendirerek, son teknoloji teknik imkanları akademik ünitelerimize kazandırdık. Laboratuvarlarımızın kapasitesini artırarak, günün gereksinimlerine karşılık veren bir yapıya kavuşturduk. EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi, Ege Teknopark ile fen, ziraat ve mühendislik fakültelerimize ve bölüme yönelik insan kaynağı yetiştiren meslek yüksekokullarımıza kıymetli takviyeler sunduk. Bu ünitelerimizin, bilgi üretmelerinin yanı sıra üretilen bilginin bedele dönüştürülmesi sürecinde de faal rol almalarını, sanayi kuruluşları ile  yakın iş birliği içerisinde olmalarını sağladık. Şunu rahatlıkla tabir etmek isterim ki çalışmalarımız sonucunda üniversitemizde faal işleyen bir araştırma ve yenilik ekosistemi oluştu. Bilgi ve teknoloji üretme ve kullanma kapasitemizin her geçen gün geliştiğini müşahede ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koydukları Ulusal Teknoloji Atılımı Vizyonu ve Türkiye Yüzyılı Davası ile 12. Kalkınma Planı maksatlarına odaklanarak; Cumhuriyetin ikinci asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için durmadan duraksamadan, yeni muvaffakiyet kıssaları yazarak dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumu olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Üniversitemizin başarılarına katkı sunarak motivasyonumuza ortak olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı