Yeniden kullanılabilir ambalaj çözümlerinde dünya lideri olan CHEP, koruyucu iç profil dizaynları ile hassas ve kırılgan modüllerin hasarsız taşınmasını sağlıyor.

Aynı vakitte bu profiller, gereksiz dolgu materyallerinin kullanımını en aza indiriyor, geri dönüştürülebilir ve yine kullanılabilir materyallerden üretilirse karbon ayak izinin azaltılmasına katkı sunuyor.

Otomotiv dalı, alternatif yakıtlarla çalışan araçlara geçiş sürecinde yeni zorluklarla karşılaşıyor. Bilhassa hassas, değerli ve kırılgan kesimler, standart ambalaj tahlillerinin ötesinde yenilikçi yaklaşımlar gerektiriyor. Bu durum, sürdürülebilir ve uzun vadeli bir tedarik zinciri stratejisi arayan firmaları yeni arayışlara yönlendiriyor.

Otomotiv tedarik zincirinde gereken yeni tahlillere dair görüş bildiren CHEP Orta ve Doğu Avrupa Yöneticisi Funda Şimşirel şunları söyledi:  ‘’Otomotiv bölümü üzere hassas ve karmaşık bileşenlerin taşındığı bir alanda, dış ambalaja ek esirgeyici iç profillerin kullanımı büyük kıymet taşıyor. Otomotiv modülleri taşıma esnasında gereğince korunamadığında, hem mali kayıplar hem de çevresel tesirler artıyor. Bilhassa yeni jenerasyon elektrikli araçlarda kullanılan bataryalar ve hidrojen yakıt hücreleri üzere kırılgan ve kıymetli kesimler için daha özelleştirilmiş tahlillere gereksinim duyuluyor.’’

‘’Depolama alanları daha verimli kullanılabiliyor’’

Sundukları ambalaj tasarım tahlillerine dair bilgi veren Şimşirel, ‘’Uzmanlar, esirgeyici iç profil kullanımının yalnızca eserleri korumakla kalmadığını, birebir vakitte lojistik operasyonlarının verimliliğini artırdığını belirtiyor. Müşteriye özel iç profil dizaynlarımız, sevkiyat sırasında eserlerin hareket etmesini önleyerek hasar riskini en aza indiriyor ve değerli maliyet tasarrufları sağlıyor. Tıpkı vakitte sevkiyat başına taşınan eser ölçüsünü artırarak nakliye ve depolama alanlarının daha verimli kullanılmasına yardımcı oluyor” dedi. Ambalaj atıklarının azaltılması, otomotiv bölümündeki karbon ayak izini azaltmanın en süratli yollarından biri olduğu belirten Şimşirel, “Bu profillerin kullanımı, gereksiz dolgu materyallerinin kullanımını en aza indirirken, geri dönüştürülebilir ve yine kullanılabilir gereçlerden üretildiklerinde etraf dostu bir seçenek sunuyor’’ diye konuştu.

‘’Müşteri memnuniyeti artarken, firmalara rekabet avantajı sağlıyor”

Tedarik zincirinde vaktinde ve hasarsız teslimatın, müşteri memnuniyeti açısından büyük ehemmiyet taşıdığını vurgulayan Şimşirel, şöyle konuştu: ‘’Otomotiv kesiminde inanç ve sadakatin kazanılması için eserlerin harika şartlarda müşteriye ulaşması kritik bir öge. Hami iç profil kullanımı, kesimlerin meselesiz ve inançlı bir biçimde taşınmasını sağlayarak tedarik zincirinde kesintisiz bir süreç yaratıyor. Çevresel sürdürülebilirlik, maliyet tasarrufu ve müşteri memnuniyetini artırma üzere avantajlar sunan bu tahliller, kesimde rekabet avantajı elde etmek isteyen firmalar için büyük değer taşıyor’’ sözlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı