İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yudum Söylemez ve program öğrencileri tarafından Türkiye’de sistemik terapiye yeni bir perspektif sunmak maksadıyla hazırlanan “Terapi Odasına Sistemik Bakış” isimli kitabın lansmanı santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Akademisyenler ve psikoterapistlerin iştirakiyle düzenlenen aktiflikte sistemik terapinin Türkiye’deki gelişimi ve geleceği tartışıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yudum Söylemez ve yüksek lisans öğrencileri Buse Yavuz, Deniz Gezer, Elif Çelet İhtimamlı, Hande Kırhan, Havva Işık Kan, İdil Biriken, Nilhan Algan ve Utku Çetin tarafından hazırlanan “Terapi Odasına Sistemik Bakış” isimli kitap, okuyucu ile buluştu. Türkiye’de sistemik terapiye yeni bir perspektif sunan kitabın lansmanı, akademisyenler ve psikoterapistlerin katılımıyla santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

 

Lansman kapsamında düzenlenen söyleşide muharrirler, kendi kısımlarını tanıtarak sistemik terapinin Türkiye’deki gelişimi ve geleceği üzerine görüşlerini paylaştılar. Ayrıca pandemi ve sarsıntı üzere kriz periyotlarında bireylerin ve alakaların ruhsal durumlarının içinde bulundukları daha geniş sistemlerden nasıl etkilendiğini ele aldılar.

 

BİLGİ Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yudum Söylemez, “Bu kitabı, sistemik kanıyı benimseyen psikoterapistlerin, çift ve aile terapisi üzere uygulamalara farklı yaklaşımları entegre etmelerine yardımcı olmak hedefiyle hazırladık. Ayrıyeten, psikoterapiye ilgi duyan her okuyucunun ilgisini çekecek bilgileri anlaşılır bir lisanla sunmaya ihtimam gösterdik” dedi.

 

Etkinlikte Emeritus Prof. Dr. Güler Okman Fişek de kelam alarak kitap ile ilgili görüşlerini paylaştı. 

 

Psikoterapi literatürüne kıymetli katkı

 

“Terapi Odasına Sistemik Bakış” isimli kitap, çift ve aile terapisi alanında sistemik kanıyı ele alırken şuurlu farkındalık, zihinselleştirme, sanat ve yazı üzere tekniklerin terapideki kullanımını içeriyor. Psikoterapi alanında çalışan ve kendisini geliştirmek isteyenler için kapsamlı bir kaynak olma özelliği taşıyan kitap, etik, terapötik ittifak ve terapistin kimliği üzere temel mevzulara da ışık tutuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı